2010. szeptember 23., csütörtök

Ágasvári élménybeszámoló

Ágasvárra mentünk nyaralni 5 napra. Mi azok a nyaralók vagyunk, akik aktívan szeretnek pihenni. Augusztus 19-én este nyolckor indultunk, mert a fiuk dolgoztak.Már az út elején "eltévedtünk". Le volt zárva a 32-es út Hatvan felé, és a terelő út nem volt rendesen kitáblázva. Fél órát bolyongtunk Jászberényben. Így Falloskútra valamikor éjjel 11 körül értünk, és onnan még 1 órás éjszakai túrázás vezetett fel Ágasvárra a turista házhoz. Mert csak gyalog lehet oda felmenni. Fél 1 után értünk fel, a háziak már aludtak, nem vártak minket, fél órába telt mire felébresztettük őket.

Túritaház
Ágasvári csúcs
Csörgő patak, eza kis szépsék 2005-ben elmosta Mátrakeresztest.
Csörgő szúrdok és a nagy sziklák.

Hát igen, macskák minden mennyiségben. Rengeteg macska'(10) mászkált fent a túristaháznál. A házigazdák minden arratévedő túristának modták hogy nyugotan el lehet vinni őket ,mert van bőven.


Az utolsó elötti nap elmentünk ismeretlen területre, ahol el is tévedtünk egy picit. De csak azért mert a túrista jelek nem voltak jelőlve, vagy nem ott voltak ahol a térképrn voltak feltüntetve.A sárga és a piros csíkkkal jelőlt ösvényeket NEM ajánlom senkinek. Fej magasságú csalán és szeder fal övezi őket amik benyúlnak az ösvényre és felbuktatják meg felkaszabolják az ember lábbát.Szerintem még Bear Grylls (Diskovery-Túlélés törvényei sztárja ) is meggondolta volna kétszer, hogy nekivág-e.Mire viszaértünk a házhoz , pár potyautast össze is szedtünk(kullancs).
Fejenként 3bd-ot szedtünk ki magunkból. De miután hazajöttünk, még 2-3 napig kurkásztuk egymást, mert haza is sikerült hoznunk egy párat.

Ezt a kis kellemetlenséget leszámítva, nagyon jó volt ez az 5 nap.Rengeteget mentünk, fotózkodtunk, degeszre etük magubkat szederrel, és még futni is tudtunk egy jót a környéken.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése